Florbal míří na obrazovky nové televize SPORTY TV!

Florbal bude vysílán na SPORTY TV | Ilustrační foto | foto: Český florbal

Už od začátku března přibude sportovním fanouškům nový televizní kanál, na kterém budou moci sledovat také florbalová utkání. SPORTY TV nabídne divákům až dva duely každý týden a doplní tak florbalové televizní vysílání na ČT sport.


SPORTY TV má podle tiskové zprávy ambici vysílat řadu českých soutěží a v mnohem větší míře nabídne u vybraných sportů dění v play-off a velký prostor dostane i ženský sport. SPORTY TV si bude moci naladit každý, kdo přijímá TV signál terestricky (pomocí pozemních vysílačů). Vysílání zahájí v pátek 1. března v 15 hodin vlastním diskusním pořadem, v němž sportovní šéfredaktor Jiří Kalemba představí celé programové schéma včetně řady magazínů vlastní tvorby. V plánech jsou i nové formáty talkshow, využití statistik či tvorba podcastů.

"Naší největší snahou je podpořit a popularizovat český sport. Zejména ten, který nemá z různých důvodů na televizních obrazovkách dostatečný prostor. Zaměříme se na domácí ligové soutěže, ženský a mládežnický sport. Součástí vysílání budou ale i soutěže zahraniční," říká v tiskové zprávě Jan Smíšek, výkonný ředitel společnosti Perinvest Group, která je vlastníkem SPORTY TV. Ten jako příklad uvedl například madridský maraton. "Kromě něj divákům hned ze startu nabídneme play-off zápasy florbalu a volejbalu, čtvrtfinále FIBA Europe Cupu a velmi kvalitní italskou basketbalovou ligu, kde hrají euroligové týmy," dodává.

Pro florbal se tím naskýtá další velká příležitost, jak ukázat jeho atraktivitu dalším fanouškům mimo florbalovou komunitu. "Naším cílem je florbal stále posouvat a být flexibilní v případě nových příležitostí. Florbalu ohromně pomohlo být pravidelně na televizních obrazovkách, možnost objevit se i na druhém volně šiřitelném sportovním kanále je tak pro nás jasnou volbou a věříme, že to pomůže dalšímu růstu zájmu a sledovanosti florbalu," komentuje spojení florbalu a SPORTY TV prezident Českého florbalu Daniel Novák.

Florbalová utkání by se na SPORTY TV měla objevovat pravidelně dvakrát týdně v základní části, play-off bude mít specifický režim. Startovacím utkáním bude poslední kolo základní části Livesport Superligy mezi týmy FbŠ Bohemians a ESA logistika Tatran Střešovice. Produkci utkání bude zajišťovat SPORTY TV, a to minimálně na čtyři kamery s komentátory a florbalovým studiem. Vzniknou tak desítky kvalitních přenosů vyprodukovaných během každé sezony společně s dalším obsahem pro fanoušky. Právo prvního výběru utkání z daného kola má ČT sport, u všech televizních utkání se diváci mohou těšit na utkání na florbalovém povrchu, nadále bude klíčové pro oddíly pořádající TV utkání zajištění vhodné haly pro realizaci přenosu se stabilním signálem a prostorem pro realizaci přenosu.

"Spojení se SPORTY TV pro nás znamená v první řadě příležitost, a to v několika úrovních. Skrze novou televizi můžeme dostat florbalový obsah k dalším fanouškům, současně jsme domluveni, že pravidelně se na obrazovkách bude objevovat nejen mužská Livesport Superliga, ale i ženská ČEZ Extraliga, což je v souladu s naší snahou rozvíjet ženský florbal a jeho popularitu. Zároveň se tím otevírá dobrá možnost prezentace i pro týmy elitních soutěží, kdy bude větší prostor pro spolutvorbu obsahu pro studia či speciální pořady, než tomu bylo doposud zvykem," popisuje ředitel oddělení Marketingu a komunikace Českého florbalu Roman Urbář.

Fanoušci dostanou v rámci vysílání SPORTY TV k dispozici již zmíněný rozšířený obsah. Počítá se se speciálními studii, jejichž hosty budou významné florbalové osobnosti, bývalé hráčky a hráči národních týmů či ikony nejvyšších soutěží. Všechna utkání SPORTY TV budou fanouškům zdarma k dispozici také na videoplatformě ceskyflorbal.tv.

Diváci se mohou těšit nejen na nejvyšší soutěž mužů a žen, ale v diskusi jsou také možná utkání z 1.ligy mužů, současně se ze záznamu budou objevovat i vybraná mládežnická utkání či utkání nižších soutěží produkovaných AI kamerami, které jsou již instalovány na 30 halách v Česku. "SPORTY TV je v portfoliu společnosti Perinvest, která skrze Perinvest Media již s Českým florbalem spolupracuje právě v projektu AI kamer. Rozšíření spolupráce je pro obě strany výzvou a možností, jak florbalový obsah dále rozvíjet a současně i propojovat mezi televizním vysílání a platformou ceskyflorbal.tv," objasňuje Urbář.

Rozpis aktuálně potvrzených zápasů na SPORTY TV

Sobota 2. 3.
17:00 | FbŠ Bohemians – ESA logistika Tatran Střešovice (26. kolo Livesport Superligy).

Čtvrtek 7. 3.
18:00 | 2. osmifinále Livesport Superligy

Neděle 10. 3.
16:00 | 4. čtvrtfinále ČEZ Extraligy

Sobota 16. 3.
(čas bude upřesněn) | 3. čtvrtfinále Livesport Superligy

Neděle 17. 3.
16:00 | 4. čtvrtfinále Livesport Superligy

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se