U23 druhou výhru v Německu nepřidala, se Švýcarskem se rozešla nerozhodně

Tatranský Šimon Vavroušek v dresu národního týmu | foto: Matyáš Klápa

Česká reprezentace do třiadvaceti let po výhře nad stejně starým výběrem Finska poměřila v sobotu po obědě své síly s reprezentací helvétského kříže. Český tým v zápase třikrát vedl, do vítězného konce ho však dotáhnout nedokázal. Švýcaři vždy našli odpověď, a tak utkání skončilo smírně 4:4.


Česko U23 - Švýcarsko U23 4:4 (2:0, 1:2, 1:2)

Český tým vstoupil do zápasu výborně. Na startu čtvrté minuty zužitkoval rychlý protiútok Patrik Šebek. O dvě branky to mohlo být v sedmé minutě po šanci Kúna, který v souboji tváří v tvář se švýcarským brankářem neuspěl. Co se nepovedlo Kúnovi, to vyšlo o jednapadesát sekund později Ondřeji Kawulokovi, který zužitkoval přihrávku Fukaly do předbrankového prostoru. Švýcaři se do šancí dostávali v první části sporadicky. Zřejmě tu největší měl v šestnácté minutě Persici, jenž na sebe vzal přečíslení dva na jednoho. Tomáš Jurco však skvěle zmenšil střelecký úhel a jeho pokus zlikvidoval. 

Švýcaři vstoupili do druhé části velmi aktivně. Odměna přišla pro tým ze země helvétského kříže ve 26. minutě. Při vyloučení Šebka našel Fitzi volného na středu Püntenera, který trefil tyč. Brankář Tomáš Jurco reklamoval, že míček brankovou čáru nepřešel, avšak rozhodčí na turnaji nemají k dispozci video, a tak byla branka uznána. Pokud by se tento moment stal v nejvyšší české soutěži, tak by právě video celou situaci správně rozuzlilo. O čtyřiatřicet sekund později bylo pro český tým ještě hůře, po ztrátě na vlastní polovině přišlo vyrovnání v podání Willfratta. Švýcaři po dvou brankách ožili, velmi rychle je však opařil Patrik Šebek, který si udělal prostor ke střele a druhou brankou v zápase vrátil Čechům vedení. 

To však vydrželo českému týmu pouze dvě minuty a šest sekund od startu třetí periody. Přesnou ranou od mantinelu srovnal Christian Stucki. Ve 48. minutě fauloval Petra Majera Fitzi a český tým měl k dispozici početní výhodu. Ta se svěřencům Jana Pazdery podařila využít. Adam Šmíd natáhl ke střele, jeho ránu švýcarský brankář vyrazil pouze před sebe, čehož využil Matyáš Bachmaier a dorazil míček do sítě. Přesně čtyři minuty před koncem základní hrací doby usedl tentokráte na trestnou lavici Piskáček a i Švýcaři trestali. Po rychlé kombinaci Jurco sice zlikvidoval ránu Püntenera, na dorážku Tambiniho už ale zareagovat nedokázal. Skóre už se do konce třetí části neměnilo, a tak český výběr do třiadvaceti let se po výhře nad Finskem tentokráte rozešel se Švýcarskem nerozhodně. 

Branky: 4. Šebek, 7. Kawulok, 29. Šebek, 49. Bachmaier  - 26.Püntener, 26. Willfratt, 43. Stucki, 57. Tambini. Rozhodčí: Drápal – Pospíšil. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:1. MATCH CENTER. 

Sestava Česka: Jurco (Hodík) - Šebek, Vavroušek, Piskáček, Zoufalý, Kawulok, Sidunov, Sládeček - Gattnar, Šmíd, Juha - Kůn, Bachmaier, Majer - Palčinský, Fukala, Smutný - Peška, Petrák. 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se