Švýcarské superfinále je minulostí! Kloten obhájil titul, Zug triumfoval nad Wilerem

Švýcarské mistryně sezony 2023/24 | foto: Fabrice Duc

Po té české již zná své mistry také švýcarská nejvyšší florbalová liga. V rámci superfinále zdejší Prime League se z obhajoby titulu těší ženský Kloten, v mužích zase triumfoval Zug.


Kloten-Dietlikon Jets - Zug United 6:5sn (1:3, 3:1, 1:1, 0:0)

Byla to perná bitva, Kloten ale nakonec svého soupeře ze Zugu udolal na nájezdy a slaví tak obhajobu ligového titulu a druhý pohár v sezoně. Obrovskou stopu navíc v tomto superfinále měly české hráčky, které byly u všech důležitých momentů zápasu. První branku utkání si totiž připsala Martina Řepková, která zužitkovala nahrávku švýcarské legendy Corin Ruttimannové a poslala svůj tým do vedení již v osmé minutě. Na počin bývalé chodovské lvice navíc zareagovaly také její spoluhráčky a do šaten tak Zug šel za vedení 3:1. Ve druhé periodě se Klotenu podařilo srovnat, další vedoucí gól Zugu ale zapsala Ivana Šupáková a její tým držel náskok 4:3 až do 38. minuty. Pak Dietlikon znovu srovnal a ve třetí části se dokonce dostal sám do vedení, které však smazala třetí česká tvář v podobě Denisy Ratajové.

Napínavé superfinále tak dospělo až do prodloužení a samostatných nájezdů, ve kterých dostala důvěru také poslední zmiňovaná česká florbalistka. Zug ale v nájezdovém rozstřelu neuspěl, neboť si rozhodující branku připsala Marcia Wicková a Kloten tak díky ní mohl slavit další ligový titul. Kádr pod vedením bývalé české florbalistky Natálie Martinákové se ale nemá za co stydět, neboť v superfinále předvedl skvělý výkon podtržený dominancí všech tří českých hráček.

Denisa Ratajová po brance ve švýcarském superfinále | foto: Fabian Trees
Wiler-Ersigen - Zug United 5:6 (0:2, 2:3, 3:1)

Také mužské superfinále bylo velmi napínavé a vyrovnané, výhru 6:5 a tím i ligový titul si v něm však nakonec připsal Zug. Ten k vítězství vykročil již v první třetině, ve které se dostal do dvoubrankového vedení. Na to sice Wiler zareagoval snižující trefou ve 22. minutě, florbalisté Zugu si ale svůj náskok vzali zpátky dvěma pohotovými trefami a vypadalo to tak na jednoznačnou záležitost. S nepříznivým stavem 1:4 ale celek Wileru nesouhlasil a ve třetí periodě předvedl skvělý návrat do zápasu. Po dvou gólech v řadě svítilo na světelné tabuli kontaktní skóre 5:4 pro Zug, ten ale srazil Wiler šestou brankou v 56. minutě a bylo rozhodnuto. Wiler s českým florbalistou Radkem Sikorou v sestavě už na tuto ztrátu nedokázal zareagovat a po velmi těsné prohře 5:6 tak bere pouze stříbrné medaile. Naopak Zug přidává po pohárovém prvenství také to ligové a zažil tak velmi povedenou sezonu.

Zug - Vítěz švýcarské superligy 2023/24 | foto: Fabrice Duc

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se