Reprezentantka Mechlová oživí ČEZ Extraligu, vrací se do Tatranu

Michaela Mechlová (Tatran Střešovice) | foto: Matyáš Klápa/Tatran Střešovice

V nejvyšší české soutěži bude znovu působit juniorská vicemistryně světa a bronzová medailistka ze šampionátu v Singapuru Michaela Mechlová. Produktivní obránkyně se vrací do střešovického Tatranu po ročním působení ve finské F-Liize.


Střešovický Tatran ohlásil na svých sociálních sítích výraznou posilu pro svůj ženský kádr. Ochovankyně Elite Praha byla součástí Tatranu od roku 2017, a to až do uplynulého léta, kdy se rozhodla vyzkoušet zahraniční angažmá a na rok zakotvila v řadách finského týmu SB-Pro.

V něm působila po boku bývalé spoluhráčky ze Střešovic Veroniky Kopecké a další krajanky Lenky Novotné. Ve 22 zápasech v základní části pomohla svému týmu 18 body (11+7) k osmému místu v tabulce a nakonec poklidnému postupu do play-off. V něm padly hráčky z Nurmijärvi s pozdějšími mistryněmi z TPS.

Pražský celek prošel před uplynulou sezonou dalším omlazením kádru a přes počáteční hledání načasoval skvěle svou formu na play-off, kde nejprve prošel přes Olomouc a následně sehrál famózní sedmizápasovou sérii s vítězkami základní části z Chodova. 

Mechlová by se měla stát dalším důležitým stavebním kamenem defenzivy Střešovic. Ze své pozice výrazně podporuje také útok. Svědčí o tom třeba čísla z její poslední sezony před odchodem do Finska, kdy v základní části nasbírala v devatenácti kláních 28 bodů, v play-off pak přidala dalších sedm. V ČEZ Extralize přidá již čtvrtou sezonu, za předchozí tři posbírala celkem 85 bodů.

20letá florbalistka má na svém kontě také úspěchy v národním týmu. S juniorkami před dvěma lety v Katovicích dosáhla na historické stříbro, dokonce je jednou ze dvou Češek, které dokázaly skórovat ve finále mistrovství světa. Hned po šampionátu devatenáctek debutovala také v ženské reprezentaci a hned při svém prvním startu v duelu proti Švédkám se dokázala prosadit. V týmu vydržela po celý cyklus, který zakončila s bronzovou medailí ze šampionátu v Singapuru na krku.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se