OCBC Arena 1

MS ŽEN 2023 - skupina B

Česko W Česko W
1:6
Švédsko W Švédsko W
1:1 - 0:3 - 0:2 UKONČENO
CZE
SWE
1
14
  • 14 13:05
    1:0
    Karolína KLUBALOVÁ
    (Krupnová)
15
  • 15 14:44
    1:1
    Cajsa ELM
    (Johansson)
20
  • 20 19:45
    2
    Martina ŘEPKOVÁ
    držení
2
22
  • 22 21:24
    2
    Emelie WIBRON
    bránění ve hře
24
  • 24 23:52
    2
    Karolína KLUBALOVÁ
    špatné střídání
26
  • 26 25:24
    1:2
    Amanda JOHANSSON DELGADO
    (Viström)
35
  • 35 34:09
    2
    Magdaléna PLÁŠKOVÁ
    bránění ve hře
36
  • 36 35:10
    1:3
    Emelie WIBRON
    (Johansson)
38
  • 38 37:13
    1:4
    Moa GUSTAFSSON
    (Tschöp)
3
41
  • 41 40:21
    2
    Sandra BORIC SVÄRD
    sekání
51
  • 51 50:18
    2
    Emelie WIBRON
    bránění ve hře
52
  • 52 51:41
    1:5
    Ellen BÄCKSTEDT
    (Viström)
60
  • 60 59:52
    1:6
    Moa GUSTAFSSON
    (Elm)

Český tým Švédsko nezaskočil, obhájkyně titulu potvrdily roli favoritek!

Česká ženská reprezentace vyzvala v pondělí v rámci druhého skupinového duelu na světovém šampionátu v Singapuru Švédsko. Na výhru s Polskem se svěřenkyním Lukáše Procházky navázat proti desetinásobným mistryním světa nepodařilo. Po vyrovnané první periodě přebraly Švédky v dalším průběhu střelecké otěže a radují se z výhry 6:1!


Česko - Švédsko 1:6 (1:1, 0:3, 0:2)

České florbalistky nastoupily s jedinou změnou v sestavě. Hned od úvodní minuty vyběhla na hřiště Karolína Klubalová, která v první lajně nahradila Vendulu Maroszovou. Na úvodní branku zápasu se čekalo do 14. minuty. Po střele Beránkové vznikl před Hedinovou závar, nejlépe se v něm zorientovala právě Karolína Klubalová a otevřela skóre. Pro stále ještě šestnáctiletou hráčku šlo navíc o premiérovou trefu v seniorské reprezentaci! Na odpověď Švédska se však dlouho nečekalo. Skákavý míček si našla o minutu a půl později Cajsa Elmová a dokázala dostat míček za záda Christianové. 

Ve druhé části hrály hlavní roli přesilové hry. Český tým tu svojí na startu druhé dvacetiminutovky nedokázal využít. Naopak špatné střídání českých lvic trestalo Švédsko využitou početní výhodou od Johanssonové Delgadové. Své vedení mohly Švédky navýšit díky Gustafssonové, jež se dvakrát během tří minut hnala sama na Christianovou, česká brankář však ustála nájezdy švédské útočnice. Skóre se měnilo až ve 36. minutě, další přesilovou hru využila Emelie Wibronová přesnou ranou. Ještě hůře pro český výběr bylo poté o dvě minuty později. Tschöpová našla krásnou nahrávkou Gustafssonovou, která se již tentokráte nemýlila. 

České lvice se pokoušely během třetí periody ještě utkání zdramatizovat. Hráčky českého týmu si dokázaly vypracovat několik zajímavých příležitostí, které se však využít nepodařilo, a tak Švédsko trestalo. Ve vlastním oslabení po vyloučení Wibronové se totiž Švédky dostaly do přečíslení, které zužitkovala Ellen Bäckstedtová. Když už to vypadalo, že další branka už k vidění nebude, tak za českou obranou zůstala osm sekund před koncem volná Moa Gustafssonová a svojí druhou brankou v utkání udělala za duelem definitivní tečku. Švédsko nenechalo nic náhodě, potvrdilo roli favorita a slaví výhru 6:1.

„První polovina zápasu byla velmi dobrá hlavně po defenizvní stránce. Pak jsme, hlavně ve druhé třetině, dali Švédkám hodně moc šancí v přesilovkách, které nám vzaly hodně sil, i když jsme je dokázali bránit dobře. V těchto situacích se celý zápas zlomil. Do třetího gólu jsem cítil, že jsme ve hře, máme energii a že můžeme duel zvládnout. K tomu, abyste porazili tým jako Švédsko, musíte využít všechny šance, které dostanete a to my jsme nezvládli,” zhodnotil klání trenér Lukáš Pricházka.

Branky: 14. Klubalová - 15. Elmová, 26. Delgadová, 36. Wibronová, 38. Gustafssonová, 52.Bäckstedtová, 60. Gustafssonová. Rozhodčí: Kirjonen – Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 526. Zásahy brankářek: Christianová 26 – Hedinová 24.

Sestava Česka: Christianová (Remešová) – Beránková, Keprtová, Plášková, Jiráková, Staňková, Mechlová – Řepková, Krupnová, Klubalová – Ratajová, Suchá, Brucháčková – Chudá, Kubečková, Trojánková – Lechnerová, Maroszová, Šupáková.

MATCH CENTER | ČT Sport 

Ohlasy po utkání

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se