ČPP Aréna Ostrava

LIVESPORT SUPERLIGA - 24. KOLO

Martin Both a Vladimír Černín
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava Ostrava
8:6
FBC Liberec Liberec
2:1 - 3:3 - 3:2 UKONČENO
OST
LIB
1
2
  • 2 01:33
    0:1
    Jakub PAŘÍZEK
    (Kopecký)
5
  • 5 04:52
    1:1
    Marek BRÄUER
    (Pobořil)
14
  • 14 13:39
    2:1
    Šimon KUCZERA
    (Pešat)
2
24
  • 24 23:26
    2
    Lukáš HERBLICH
    opakované přestupky
25
  • 25 24:06
    2:2
    Filip SMUTNÝ
    (Kopecký)
26
  • 26 25:25
    2:3
    Vojtěch WIENER
    (Velc)
28
  • 28 27:21
    3:3
    Lukáš POBOŘIL
    (Bräuer)
  • 28 27:53
    2
    Lukáš PEŠAT
    hrubost
30
  • 30 29:41
    4:4
    Daniel CHATRNÝ
    (Kuczera)
  • 30 29:07
    3:4
    Jakub KOPECKÝ
    (Smutný)
37
  • 37 36:33
    5:4
    Lukáš POBOŘIL
    (Bräuer)
3
41
  • 41 40:43
    5:5
    Marek KORYCH
    (Faksa)
44
  • 44 43:12
    6:5
    Lukáš PEŠAT
    (Herblich)
  • 44 43:49
    7:5
    Daniel CHATRNÝ
    (Kuczera)
49
  • 49 48:10
    8:5
    Marek BRÄUER
    (Pobořil)
54
  • 54 53:07
    2
    Jakub FAKSA
    sekání
56
  • 56 55:11
    8:6
    Filip SMUTNÝ
    (Kopecký)
58
  • 58 57:35
    Time-out
    Liberec

Bitva tabulkových sousedů na ČT sport! Ostrava doma přivítá rozjetý Liberec

Buly mezi ostravským Markem Bräuerem a Jakubem Faksou z Liberce | foto: FBC Liberec

Play-off Livesport Superligy již pomalu klepe na dveře, před jeho startem však ještě zbývá rozluštit několik důležitých tajenek. Jednou takovou je i konečné postavení Liberce, který pokukuje po umístění v elitní šestici. Výrazně napovědět mu může už pondělní televizní utkání, ve kterém vyzve domácí Ostravu. Úvodní buly duelu přenášeného stanicí ČT sport padne v ČPP Aréně v 18 hodin.


Aktuálně sedmé místo držící Liberec prožívá v probíhajícím ročníku superligy vůbec nejpovedenější základní část v klubové historii. Severočeši se 42 získanými body stále mají velmi reálnou šanci proklouznout dokonce do TOP 6. ,,Se sezonou jsme zatím velmi spokojeni. I přesto, jak mladý kádr máme, se nám podařilo už nyní překonat šestnáct let starý klubový rekord v počtu bodů. Nesmíme ale usnout na vavřínech, pořád nás čekají ještě tři těžké zápasy v základní části a poté samotný vrchol v podobě play-off. Právě ve vyřazovací části se bude lámat chleba a v ní se ukáže, zda sezona bude, či nebude úspěšná," hodnotí liberecká opora Jakub Faksa.  

Ostravské FBC se v tabulce nachází jen o jednu příčku za tím libereckým, avšak oba celky od sebe dělí propastných třináct bodíků. Na desátou, tedy poslední zaručující pozici do osmifinále play-off, se mohou Slezané pochlubit náskokem šesti bodů, a velmi pravděpodobně se jich tak budou týkat bitvy o celkové prvenství v soutěži. ,,Sezonu zatím hodnotím jako na houpačce. Dopředu jsme si nestanovili žádné výsledkové cíle, ale chtěli jsme se prezentovat určitým herním stylem, který se nám ne ve všech utkáních daří předvádět," hlásí se čtyřiadvaceti body za dvanáct zásahů a stejný počet asistencí nejproduktivnější hráč FBC Lukáš Pešat.

Týmu zpod Ještědu se ve třiadvaceti střetnutích povedlo nastřílet dohromady 162 gólu, což je o 67 více než jeho pondělnímu sokovi z ČPP Arény. Velkou měrou tomu přispěl i autor 35 bodů (23+12) Jakub Faksa, který v české nejvyšší soutěži kroutí už svou druhou sezonu, i když díky ročníku 2005 věkově stále spadá do juniorské kategorie. ,,Cítím, že s průběhem sezony nacházím stále větší a větší jistotu a klid. Samozřejmě s jídlem roste chuť, ale stále mám na čem pracovat a každé klání mi odkrývá věci, ve kterých se musím zlepšit. Stoprocentně spokojený tedy úplně nejsem, ale mé působení v superlize hodnotím kladně," prozrazuje liberecký rodák, který si v ročníku 2021/22 vyzkoušel angažmá i ve švédské juniorské lize v barvách Storvrety. 

To Slezané se v ofenzivě spoléhají mimo jiné na 27letého útočníka Lukáše Pešata, jenž nosí žluto-modrý dres již čtvrtou sezonu. ,,Jsem sice na čele týmového bodování, ale paradoxně mám na svém kontě nejméně bodů za posledních několik let. Spokojený tudíž nejsem, ale věřím, že formu naladím hlavně do play-off a pomůžu v něm týmu konečně k nějakému většímu úspěchu," doufá rodák z Kopřivnice. 

První vzájemné klání mezi Libercem a Ostravou skončilo lépe pro druhé jmenované mužstvo, které vypjatý souboj ovládlo výsledkem 8:7 na nájezdy. Hráčem utkání byl zvolen právě Pešat, který díky čtyřem brankám a jedné asistenci slavil také zisk ocenění pro hráče utkání. ,,Úvodní mač s Libercem byl hodně vyhrocený a nabídl spoustu osobních soubojů. Znovu očekávám, že soupeř bude silný v rychlých brejcích. Budeme si muset dát velký pozor na jejich šikovné mladé hráče a vyvarovat se osobních chyb," dodává Pešat. 

Svěřenci kouče Matěje Klucha mají svému sokovi co vracet. O odplatu za domácí porážku se pokusí již v pondělí od 18 hodin před televizními kamerami. ,,Ostrava není vůbec lehký soupeř a má své kvality. Bude to pro nás velice náročný zápas i s ohledem na situaci v tabulce, ve které se nacházíme. Bude klíčové, abychom se soustředili především sami na sebe a srovnali tu pomyslnou linku konzistentnosti výkonů, která nám v některých duelech skákala nahoru a dolů," uzavírá teprve 18letý plejer ve službách Liberce Faksa. 

TV utkání 24. kola Livesport Superligy 
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava - FBC Liberec

19.2. 18:00 | MATCH CENTER | ŽIVĚ NA ČT SPORT

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se